Svenska othelloförbundet

SOF 40 år! Överallt Othello!

Var spelas det Othello? Svaret är: Överallt! Othello är ett perfekt spel att lira, oavsett var du är någonstans. sedan starten 1978, och framförallt under de 40 år som SOF har existerat, så har vi spelat Othello i stort sett överallt!

Det spelas Othello i köket, vardagsrummet, tvättstugan, i parken, på cafeer, på puben, i bilen, i husvagnen, på bibliotek, ute i det fria… ja precis överallt!
Och SOFs turneringar har hållits på hotell, resturanger, cafeer, schacklubbar, konferenslokaler, museum, vardagsrum, skolsalar och massa andra ställen. jag minns otaliga SM-finaler som spelats i kök, Nils kök, mitt kök i Västerås, hemma hos Jeroen och Rikhard och många fler!

Här kommer det en liten bildkavalkad på olika ställen där det spelats Othello! Har du någon bild på där ni spelar Othello i trivsam miljö? Skicka den till oss!

2017 var ett aktivt år. SOF visade upp Othello på Körsbärsblommans dag, Kungsträdgården, på Militärmuseet, och på bokhandlarna Akademibokhandeln och “En annan bokhandel”.
Vad gör man när man inte har tillgång till lokal, men vill spela i alla fall? Mitt ute i skogen, Böle, utanför Sundsvall 2009.
Othello i kombination med sommar och grillkväll. Gamla Stan, Stockholm, en varm Julikväll 2015. En social kväll med god mat och Othellovänner!
Othello SM 2016 spelades i ett spelcafe i Stockholm. Finalen spelades sedan på Stockholms Militärmuseum dagen efter.
Färingsö i elittoppen – för Othello | Mitt i
En Othelloträff på café Rosenhill en vacker sommardag. Precis så roligt och socialt som man vill ha det!