Svenska othelloförbundet

Avancerad taktik

Det finns sparsamt med fördjupad taktik att läsa om Othello, utöver grundläggande regler och stategi som går att hitta varstans på internet. Nedan listas de böcker som finns utgivna på svenska och engelska. En lista över böcker skrivna på andra språk finns här på franska othelloförbundets hemsida.

Brian Rose, 2005, Othello: A Minute to Learn… A Lifetime to Master

Troligtvis mest omfattande othelloboken på engelska. Förfataren Biran Rose har spelat othello många år och blev världsmästare 2001. Boken har översatts till ett antal språk, däribland Svenska. Boken finns att ladda ner på Engelska och på Svenska. Ett måste för alla svenska spelare är att ha boken ståendes i bokhyllan och finns därför att köpa via SOF.

Ted Landau, 1987 Othello: Breaf & Basic

Boken har några år på nacken men är fortfarande värd att läsa. Recentionerna sparade inte på krutet när den gavs ut “…excellent…clearly written..the book can, literally overnight, turn a beginner into a formidable opponent…” (R. Wayne Schmittberger, Games Magazine). Boken finns att läsa som PDF.

Randy Fang, 2003, Othello: From Beginner to Master

Boken skrevs efter att Randy var trött på att vänta att kollegan Brian skulle avsluta sin bok. Randy Fang är en av USAs topp spelare och involverad i Världsothelloförbundet, hans bok finns att läsa som PDF.