Svenska othelloförbundet

Elsa är Svensk Ungdomsmästare!

Grattis till Elsa Rylenius, 2024 Svenske Ungdoms Mästare.
Elsa spelade USM 2023 och blev där trea, precis efter Astor Lönngren. I år blev det det omvända. Elsa vann och Astor blev tvåa igen.
Att vara tvåa är inte helt dåligt det. Keisuke Fukuchi var tvåa i Japanska Ungdomsmästerskapen 2017 och 2018, sedan vann han ungdomsmästerskapen och stora Världsmästerskapen 2019 som 11 åring. Så allt är möjligt!
Tack till Jonas Ödmark för ett ytterligare bra organiserat USM. Tack till Oscar Sintring för moraliskt stöd, och Elin Haga som huserade som turneringsledare efter lunch och skötte de sista ronderna med bravur!
Vi ser fram emot en ungdomsturnering i Stockholm i Augusti tillsammans med ungdomar från Turkiet, Mongoliet, Australien, Polen mfl länder. Och så USM 2025 nästa år.
Vi rekommenderar alla er som har ungdomar att uppmuntra dem att spela!
Noterade att Clarence deltog i USM eftersom det var anordnat en gårdsturnering på hans skola! Om det sprids Othello, anordnas småturneringar mm så blir det fler som är nyfikna och får lust att delta i ungdomsturneringar och events!
Ungdomsturneringar är roliga! Och ju fler vi är desto roligare! I Japan var det 2800 ungdomar som kvalade till Ungdomsfinalen som hade 128 ungdomer i åldern 7-12. I Mongoliet spelar tusentals ungdomar i skolorna. Turkiet är det land som har flest ungdomar i Europa.
Ju fler ungdomar som testar på att spela, desto fler kommer vilja testa på. Och Othello i Sverige är socialt roligt mer än seriöst 🙂

Från vänster: 3:an Clarence Andrist, Vinnaren: Elsa Rylenius och 2:an Astor Lönngren
ÅrSvensk MästareVM Deltagare
2024Elsa RyleniusHangzhou, Kina
2023Emma LöfrothRom, ItalienEmma Löfroth
2022Emma LöfrothParis, FrankrikeEmma Löfroth
2019Emma LöfrothTokyo, JapanTuva Juhnestam
2018Emma LöfrothPrag, TjeckienEmma Löfroth
2014Julie BewingInget U-VM
2013Vilda FalkInget U-VM
2002Fredrik Danell (Högstadiet)Inget U-VM
2002Marcus Frönmark (Gymmnasiet)Inget U-VM
2002Alexander Telford (Mellanstadiet)Inget U-VM