Svenska othelloförbundet

Gottsunda Open

Årets “norr om Stockholm”-turnering. Turneringen avhålles varje år, men gott under många olika namn som Uppsala Open, Walloxen Öppna och nu förlfyttad till metropolen Gottsunda. Eloge till organisatörerna Jonas Ödmark och Oscar Sintring (moraliskt stöd) för två fint organiserade turneringar! I samband med Gottsunda Open spelades Ungdoms SM, som du hittar i en annan artikel.

Vi börjar med att gratulera Niklas Wettergren för vinsten. Niklas gled i stort sett igenom turneringen smärtfritt, men i rond blev det 32-32 mot Christopher Andersson, så i siste ronden blev det lite nerv. hade Niklas tappat poäng mot Benkt Steentoft ochTintin Eng besegrat Christopher så hade Tintin vunnit. Nu blev det vinst för Niklas och totalsegern.
Noterbart också att Christopher spelade tre oavgjorda, mot Niklas, Benkt och Erik Johansson.
Också noterbart att vi hade en debutant, Tomas Sjöberg, som vann en match och en oavgjord. Bra debut!
Vi ser fram emot fler turneringar i Gottsunda!

Närmast: Uffe bengtsson vs Jonas Ödmark
Bortre: Christoffer Andersson vs Tommy Rönn
Tomas Sjöberg vs Oscar Sintring
Gottsunda segrare Niklas Wettergren