Svenska othelloförbundet

Tips om bra Othelloresurs

Nu är det bara några dagar kvar till SM och så som startlistan ser ut nu är det många av er där ute som kommer. Kul! Jag tänkte i detta inlägget tipsa om lite material som kan vara vettigt att titta på inför drabbningarna som väntar då det gissningsvis är så att några av er behöver fräscha upp kunskaperna en smula då det var länge sedan senaste turneringen var. Eller så har ni ägnat tiden sedan sist till att bli othellomonster genom att läsa på allt du kunnat komma över nu när tiden funnits! Så mycket bättre i så fall.

Hur som helst så vill jag tipsa om Youtube kanalen Othello Academy. Den drivs av singaporianen Alex Koh som är en mycket duktig spelare med nuvarande ranking 2200 vilket gör honom till en topp hundra spelare i världen. Hans kanal berör dock allt från regler och nybörjarnivå till mer avancerade ämnen och han är väldigt duktig på att instruera och förklara det han lär ut. En personlig favorit är de matcher han lagt upp där han möter olika toppspelare i othellovärlden och båda berättar och analyserar hur de tänker inför varje drag. Klicka här för att komma till Othello Academy och det kommer även att ligga en länk dit under länksamlingen i menyn.