Svenska othelloförbundet

Det svenska VM laget!

I år har vi ett riktigt fantastiskt lag till VM i Othello 2019 i Hong Kong! Oskar Eklund, Sveriges högst rankade spelare och svensk mästare inte mindre än fyra gånger! Oskar har varit nordisk mästare en gång och deltagit i världsmästerskapet i Othello fem gånger. Oskar lyckades ta sig hela vägen till 11:e plats i VM i Othello 2018 i Prag, Tjeckien!

Niklas Wettergren är också en av våra mest rutinerade spelare. Han var svensk mästare 2015 & nordisk mästare 2018! Niklas har deltagit i världsmästerskapet i Othello fyra gånger och även varit bordsdomare!

Markus Frönmark är även han en av våra mest rutinerade spelare! Han har varit svensk mästare en gång och nordisk mästare hela tre gånger! Markus har deltagit i Othello VM fem gånger!

Lisbeth Björk är en av våra mer välkända kvinnliga othellospelare! Hon har deltagit i flera svenska mästerskap, svenska turneringar och ett par internationella turneringar. Hon deltog i Othello VM 2017 i Ghent, Belgien! Othello VM 2017 var en gemytlig turnering där vi nästan fick en ung världsmästare!

På tal om ungdomar! Tuva Juhnestam är en av våra unga och lovande talanger med stor iver och passion för spelet! Hon har spelat en turnering och ska redan delta i sitt första världsmästerskap! Vi önskar vårt lag stort lycka till i Othello VM 2019, där över 100 spelare kommer att delta! Med andra ord det största världsmästerskapet i Othello någonsin!