Svenska othelloförbundet

Storfrämmande på Stockholm EGP med Niklas i topp!

Stockholm EGP spelades detta år i Hjulsta i Stockholm. Turneringen fick fint besök i form av Tanida Kunihiko från Japan, en före detta världmästare från 1982. Tanida var fram till i fjor den yngste spelaren någonsin som vunnit ett vm. Förutom Tanida hade vi även EGP bekante toppspelaren Takuji Kashiwabara från Frankrike på besök och även en duktig holländare i form av Patrick Aubroeck. Efter swissen ledde Tanida strax före Niklas Wettergren med Takuji och Patrick som trea och fyra.

Finalen spelade således mellan Tanida Kunihiko och Niklas Wettergren. Det blev en tre rundors finalserie med resultaten 23-41, 34-30 och 30-34 och en svensk mästare i form av Niklas!! Stort grattis och extra kul eftersom det är hans första EGP vinst. Match om tredje pris spelades mellan Takuji och Patrick. Takuji valde vinst vid oavgjort i och med högre rank i grundomgången och eftersom matchen slutade 32-32 så slutar Takuji trea.
Samtliga slutspelsmatcher finns här och alla matchresultaten från turneringen finns här.