Svenska othelloförbundet

Linköping Open 1 oktober

Välkommen till Linköping Open!

Årets turnering är den tolfte Othelloturneringen som arrangeras i Linköping! Den första spelades för trettio år sedan, den 16 maj 1992. Jag var där, naturligtvis, och minns att det var tretton spelare som deltog. Vi hade äran att ha fint danskt besök, vilket då betydde att danskarna Erik Lund Jensen och Karsten Feldborg tog de två förstaplaceringarna. Den hedervärda tredjeplatsen gick till dåvarande Linköpingsbon “Benkt Ericson”. Som bekant byttes det efternamn senare.
Kan noteras att av de spelare som fortfarande är aktiva, så här trettio år senare, så spelade även Daniel Rignell och Nils Berner i denna allra första Linköpingsturnering!

Efter starten 1992 så spelades det tio Linköpingsturneringar till. Kommer inte att skriva om dem alla, men två kan omnänas lite extra.
2003 arrangerades den turneringen med allra flest deltagare. Aderton spelare var på plats på Linköpings Universitet. Tintin Eng vann turneringen, tätt följt av Niklas Johansen och Christian Gårdebrink.
2003 är ju nästan tjugo år sedan, så vi kan nämna att några som fortfarande är aktiva i år, tog sig till Linköping då. Förutom nämnde Christian Gårdebrink, Veronica Stenberg, Benkt Steentoft och Daniel Ljungqvist.

Den allra senaste turneringen som arrangerades i Linköping var i april 2015. Det är sju år sedan, så det är på tiden med en ny Linköping Open!
2015 var det 12 deltagare och Niklas Wettergren vann den med Marcus Frönmark som god tvåa, och Daniel Turunen tog tredjeplatsen. Tolv deltagare var det då. Hur många blir vi i år?

Nu, den 1 oktober, trettio år sedan den allra första turneringen i Linköping, så är det dags igen! Caroline Berglund är årets lokala arrangör. Jag vill minnas att Carolines första Linköping Open var 2007, så detta blir då hennes tredje Linköpingsturnering att spela!
Lite statistik: 53 spelare har deltagit i några av de elva turneringarna i Linköping! Blir du den 54? 🙂

Årets spellokal är centralt belagd, bara cirka tio minuters gångväg från Linköpings resecentrum. Vi är säkra på att Filbyter och Linköping kommer att visa upp sig på sin bästa sida! Så vi uppmuntrar alla att komma och spela denna första helg i oktober! Oavsett om du bor i Östergötland eller längre ifrån! Alla är välkomna!

Som den gamla slogan brukar lyda: “Ju fler vi är, desto roligare är det!” Så dags att göra comeback? Sätta sig på tåget? Vända några brickor i kul sällskap? Njuta av äkta östgötsdialekt?
Och jag, som skriver denna text, och spelade i Linköping Open 1992 kommer självklart att vara där!

Vi ses över ett bräde i Linköping!

Läs mer information om Linköping Open och hur registrera sig!